Terug

Wat kost een offerte bij autoschade?

Main qui montre un éclat sur la poignée de la portière d'un voiture noire

Heb je schade aan je wagen, dan heb je in vele gevallen een offerte nodig. Of je wil misschien offertes van verschillende carrosserieën naast elkaar leggen. Begrijpen we bij Wondercar en dus helpen we je graag. Wat de kosten zijn van zo’n offerte voor je autoschade hangt van een aantal zaken af en is in sommige gevallen zelfs helemaal gratis.

Autoschade: gratis offerte

Gaat het om een kleine herstelling, zonder vervanging van onderdelen, dan bedragen de kosten van je offerte voor autoschade bij ons € 0. Je leest het goed, Wondercar bezorgt je in dat geval een gratis offerte. We hanteren hier een standaard prijslijst die vrij rechtlijnig is.

Gratis offerte aanvragen voor herstelling autoschade

Kosten offerte autoschade

Is je auto zodanig beschadigd dat we niet courante wisselstukken moeten bestellen, ben je een nieuwe Wondercar klant of is er geen kaderovereenkomst met je verzekeringsmaatschappij, dan is je bestek wel betalend. En daarvoor is de verklaring vrij eenvoudig, ook wij moeten namelijk betalen om de kostprijs van de vervangonderdelen te achterhalen. De autoconstructeur rekent ons als hersteller kosten aan om de databank te raadplegen. Daarnaast zijn we in het geval van een verzekeringsdossier verplicht om het bestek te maken in dit platform. Bovendien contacteren we ook zelf je makelaar om na te gaan hoe het dossier verzekeringstechnisch in elkaar zit. Zijn er foto’s beschikbaar? Is er een vrijstelling? Dat soort zaken volgen wij voor je op, zodat je je daar al geen zorgen meer over hoeft te maken.

Waaruit bestaat je offerte in dit geval?

  • Type en prijs van de wisselstukken
  • Het aantal werkuren nodig voor de vervanging van het kapotte onderdeel (dat wordt bepaald door de autoconstructeur in kwestie)
  • Het uurloon van onze Wondercar vestigingen
  • De extra services (vervangwagen, carwash, spuitwerken …)

Zoals je leest, is deze offerte niet alleen administratief een pak complexer, ze vraagt ook gewoon meer werktijd van onze medewerkers. Kosten die we genoodzaakt zijn door te rekenen bij je offerte voor autoschade.

Autoschade: terugbetaling kosten offerte

En toch is er ook hier goed nieuws! Want wordt je auto effectief hersteld door een Wondercar carrosserie, dan brengen we het bedrag van de offerte in mindering.

Offerte nodig voor de schade aan je auto? Bezoek een Wondercar carrosserie in de buurt of vraag online je offerte aan.

Gerelateerde posts

Vind de dichtsbijzijnde Wondercar carrosserie bij jou in de buurt!

Er zijn 39 Wondercar carrosseriecentra in héel België

Bekijk al onze carrosserieën