Foto van een auto in een smart box klaar voor de herstelling van deuken

Deuken herstellen

De ene deuk is de andere niet. Dankzij onze knowhow en kennis van hersteltechnieken kunnen alle soorten deuken in uw carrosserie herstellen.

Onze stapsgewijze aanpak
voor het herstellen van deuken

Voor elk soort deuk passen we de gepaste herstelmethode toe:

(1) Deuken zonder lakschade: PDR-techniek (Paintless Dent Repair)
(2) Deuken met lakschade: multispot-techniek waarbij een dunne laag stopverf en verf nodig is
(3) Ernstige deuken: traditionele carrosserietechniek met vervanging van het onderdeel

PDR

stap 1

Uw voertuig wordt in een Smart Box geplaatst

Uw voertuig wordt in een Smart Box geplaatst en komt er pas weer uit als het hersteld is. Voor een PDR herstelling deuken we de schade uit met behulp van uitdeukstaven.
Fel licht dat schijnt op de carrosserie van een auto
stap 2

Uitdeuken van binnen naar buiten

Meestal moeten er interne onderdelen worden gedemonteerd om het uit te deuken gebied te bereiken. Bij de herstelling van deuren hoeft dat meestal niet want daar geraken we door de raamsleuf.
Herstelling van een deuk in een deur
stap 3

Uitdeuken met lijmtechniek

Met deze techniek kunt u de deuk van buitenaf trekken. Het is precisiewerk waarvoor onze herstellers speciaal zijn opgeleid. Dit alles dankzij de expertise van het Wondercar netwerk.
PDR techniek voor deuk herstellling
stap 4

Afwerking

PDR is een snelle en goedkopere herstelling met behoud van de originele lak. Voor een onberispelijk resultaat en indien nodig eindigt onze interventie met het polijsten van het herstelde onderdeel.
Polijsten van carrosserie na deuk herstelling

Multispot

stap 1

Bescherming van het voertuig

Uw voertuig wordt in een Smart Box geplaatst en komt er pas weer uit als het hersteld is. We beschermen uw voertuig met dekzeilen, zodat alleen het te behandelen oppervlak zichtbaar is.
Autoreparateur tijdens de voorbereidingen van een deuk herstelling
stap 2

Uitdeuken

Met de multispot-techniek verwijderen we de deuk(en) uit het plaatwerk. Deze techniek stelt ons in staat om op een snelle en efficiënte manier grotere deuken uit je auto te halen.
Uitdeuken mastic
stap 3

Toepassing van stopverf

We brengen dit mengsel aan om de gaten op te vullen. De stopverf wordt vervolgens gedroogd, geschuurd en behandeld om de duurzaamheid te garanderen. Voor de beste kwaliteit gebruiken we zo weinig mogelijk stopverf.
Een geschuurde bumper tijdens een deuk herstelling
stap 4

Kleurherkenning

De kleur van de verf verandert in de loop van de tijd. We gebruiken een systeem dat de exacte kleur van de carrosserie van uw voertuig kan detecteren. Vervolgens creëren we exact dezelfde kleur in onze laboratoria.
Meettoestel om de kleur te identificeren tijden een deuk herstelling
stap 5

Verf en lak

We brengen de exacte kleur aan, evenals verschillende vernislagen om uw voertuig te beschermen. Wij werken alleen op het te behandelen gebied. In sommige gevallen is het niet nodig de hele carrosserie te verven.
Reparateur met spuit in handen tijden deuk herstelling
stap 6

Drogen

Elke laag wordt gedroogd met behulp van een glijdende arm die in staat is om een ​​lengte van 1 meter per minuut te drogen. Dit is pure Wondercar-technologie.
Drogen van een bumper na de herstelling van een deuk
stap 7

Afwerking

Voor een onberispelijk resultaat en indien nodig eindigt onze interventie met het polijsten van het herstelde onderdeel. Vooraleer we uw voertuig teruggeven voeren we een grondige kwaliteitscontrole uit (spuitnevel, lekkage, stof, enz.).
Polijsten van een flank tijdens een deuk herstelling

Crash

stap 1

Demontage van het te vervangen onderdeel

Het te vervangen onderdeel wordt eerst gedemonteerd en verwijderd. De demontage van het onderdeel vereist dat het wordt losgekoppeld van een groot aantal elementen zoals elektrische ramen, sensoren, elektrische spiegels, deurgrepen, pakkingen, enz.
Een gedemonteerd deurpaneel
stap 2

Kleurherkenning

De kleur van de verf verandert in de loop van de tijd. We gebruiken een systeem dat de exacte kleur van de carrosserie van uw voertuig kan detecteren. Vervolgens creëren we exact dezelfde kleur in onze laboratoria.
Meettoestel om de kleur te identificeren tijden een deuk herstelling
stap 3

Verven en lakken van het nieuwe originele onderdeel

We brengen de kleur aan op het reserveonderdeel met een verfpistool. De verf wordt vervolgens beschermd met verschillende vernislagen.
Een spuitcabine van Wondercar
stap 4

Drogen

Het geverfde en gelakte deel wordt gedurende enkele minuten in een oven op 80° C geplaatst.
PDR techniek voor deuk herstellling
stap 5

Opnieuw monteren van het nieuwe gelakte onderdeel

Het nieuwe onderdeel wordt weer op het voertuig gemonteerd en opnieuw aangesloten (elektrische ramen, sensoren, elektrische spiegels, deurgrepen, pakkingen, enz.)
Gedemonteerde deur tijdens een deuk herstelling
stap 6

Aanbrengen van een lichte laag

Indien nodig en om kleurverschil te vermijden, brengen we een lichte laag aan op de aangrenzende elementen.
Schuren van een flank voor kras herstelling
stap 7

Afwerking

Voor een onberispelijk resultaat en indien nodig eindigt onze interventie met het polijsten van het herstelde onderdeel. Vooraleer we uw voertuig teruggeven voeren we een grondige kwaliteitscontrole uit (spuitnevel, lekkage, stof, enz.).
Polijsten van carrosserie na deuk herstelling

Theorie
in de praktijk

Voor

Na

Dit nauwgezette werk vereist een beheersing van de werktuigen die u alleen bij Wondercar vindt

De techniek voor het uitdeuken zonder verven (PDR) is geschikt voor zowel plaatwerk als aluminium carrosserieën en duurt minder dan 2 uur. Met deze techniek kan zelfs hagelschade worden hersteld. We gebruiken geen verf of lak!

De mogelijkheid om de PDR-techniek toe te passen is sterk afhankelijk van het soort deuk en de locatie (aanwezigheid van een wapeningsstaaf, versterkte plaat, toegankelijkheid). Vraag advies aan onze experts.

Wondercar
tarieven

Deuken herstellen? Bij Wondercar werken we met vaste prijzen variërend van € 75 tot € 325 inclusief btw voor het uitdeuken van plaatwerk of aluminium carrosserieonderdelen. De prijzen zijn afhankelijk van:

  • De grootte van de deuk
  • De plaats van de deuk: sommige plaatsen zijn moeilijker uit te deuken.

Als een verfbeurt nodig is, zullen we een toeslag in rekening brengen die kan variëren tussen € 160 tot € 480 incl. btw. De prijzen zijn afhankelijk van:

  • De locatie van de verfschade: de locatie bepaalt het te schilderen oppervlak.
  • De kleur van het voertuig: parelmoerkleuren en lichte kleuren vragen om een delicatere aanpak.

Laat het aan onze experts over om u te adviseren over de techniek die het beste bij uw behoeften past.
Vraag online een bestek aan en we versturen het binnen 4 werkuren gratis naar u. Herstellen is sneller en duurzamer dan het vervangen van onderdelen.

Wanneer een onderdeel moet worden vervangen voor het herstellen van deuken, moeten onze experts uw voertuig eerst bekijken vooraleer ze een bestek opmaken. De prijs wordt dan bepaald door de prijs van het vervangende onderdeel plus het uurtarief voor de arbeid.

Wat ze zeggen over
onze diensten

Wondercar Oostkamp

I’m impressed. We were on holiday in Bruges, had driver’s door damaged by strong winds, at reception they were prompt and courteous. The mechanic was always friendly and open to answering questions, and help in finding the best solutions. (…)

Wondercar Wevelgerm

Vriendelijk onthaal. Auto snel en goed hersteld.

Wondercar Sint-Niklaas

Mensen met kennis van het vak. Snelle levering. Kwalitatief hoogwaardige afwerking.

Wondercar Dendermonde

Super service, nog nooit meegemaakt! Deze zeer vriendelijke mensen kennen hun vak. Blijft mijn nummer 1 als ik weer eens tegen een paaltje rijd.

Wondercar Kapellen

Deuk in de deur verholpen, prima service. Hopelijk niet meer nodig ????

Wondercar Kapellen

Vlotte afhandeling, zeer vriendelijk!!

Wondercar Borgloon

Wagen is zeer goed hersteld.

Wondercar Wieze

Vriendelijke en behulpzame mensen. Wagen binnengebracht voor kleine herstelling. Alles perfect uitgevoerd aan een zeer correct tarief.

Vind de dichtsbijzijnde Wondercar carrosserie bij jou in de buurt!

Er zijn 40 Wondercar carrosseriecentra in héel België

Bekijk al onze carrosserieën