Terug

Wat kost een autoreparatie?

Een Wondercar reparateur die bezig is met een kras herstelling

Lap, gebotst, bumper kapot en deuk in de deur… Nu begint de miserie, geregel met verzekering en hersteller. En dan is er nog het financiële plaatje, want “wat gaat me dat weer kosten?”, vraag je je al af. Helaas, het pasklare antwoord moeten we je schuldig blijven. De kostprijs is namelijk van heel wat zaken afhankelijk. Die licht Wondercar je hieronder graag toe.

Kostprijs autoreparatie: herstellen of vervangen?

Voor het herstellen van een kras of het uitdeuken van schade hanteren we een vast forfait. Dat zijn transparante prijzen die beschikbaar zijn in elke Wondercar vestiging. Gaande van een spot XS tot een spot XXL bepalen we de prijs. Spreekt voor zich dat bijvoorbeeld het spuiten van een XXL beschadiging duurder zal zijn dan een XS plek.

Moet een onderdeel vervangen worden, dan bepalen volgende zaken de kost van je autoreparatie:

  1. uurloon
  2. prijs vervangstuk
  3. werktijd nodig voor de vervanging
  4. extra’s, zoals nieuw stuk spuiten en omliggende onderdelen uitnevelen om kleurverschil te vermijden

Het uurloon is onafhankelijk van het merk wagen waarmee je rijdt. Wondercar hanteert een maximumuurloon. Bij de andere drie zaken is het merk wagen waarmee je rijdt wel bepalend voor de prijs van de autoreparatie.

Dat de prijs van het vervangstuk afhankelijk is van automerk en type, daar kan je nog wel inkomen. Maar dat de werktijd nodig voor de vervanging per type verschilt en een rol speelt in het bepalen van de kost om autoschade te herstellen? Toch is het zo, die werktijd wordt namelijk voorgeschreven door de autoconstructeur in kwestie en is afhankelijk van het model en het bouwjaar van je wagen.

En dan zijn er nog de extra’s die bepalen wat de autoreparatie kost, zoals verfproducten of het te bewerken materiaal zoals staal of aluminium.

Autoreparatie: impact op de prijs

Wat heeft nog impact op de prijs van je autoreparatie? De kleur van je wagen. Een speciale, felle kleur springt in het oog en mag gezien worden. Keerzijde is wel dat de juiste tint maken voor het spuiten van een herstelling een pak ingewikkelder is dan een standaardkleur.

Daarnaast zijn sommige vervangingen nu eenmaal complexer dan andere en ook dat voel je in de kost om je autoschade te herstellen. Een vleugel is toch een vleugel, denk je vast. Fout, een voorvleugel is namelijk sneller vervangen dan een achtervleugel. De achtervleugel van je wagen zit samen met je koffer en vraagt dus heel wat extra (de)montagetijd. Gevolg: de herstelling van je autoschade zal een pak duurder zijn.

Zoals je leest, zijn er heel wat zaken die de prijs bepalen van je autoreparatie. Dan begrijp je ook meteen waarom we je niet zomaar een concrete prijs kunnen voorschotelen.

Wil je graag weten wat het exact kost om jouw autoschade te repareren? Vraag dan in geval van een kras of deuk een offerte op bij Wondercar of ga na een crash langs bij een Wondercar carrosserie bij jou in de buurt.

Gerelateerde posts

Vind de dichtsbijzijnde Wondercar carrosserie bij jou in de buurt!

Er zijn 39 Wondercar carrosseriecentra in héel België

Bekijk al onze carrosserieën