Terug

Autoreparatie: hoelang duurt het?

Interieur carrosserie met herstelzone

“Hallo Wondercar, hoelang duurt het om mijn auto te repareren?” Zo kort mogelijk. Met dat antwoord ben je natuurlijk niet veel, je hoort het liever concreter. Liefst van al antwoorden we dat je hem vandaag nog terug hebt, al is dat niet altijd even realistisch. Hoelang het effectief duurt om je auto te herstellen, hangt namelijk ook bij Wondercar af van een heel aantal factoren.

Dagherstelling

Bij kleine reparaties of smart herstellingen duurt de reparatie van je auto vaak niet langer dan een halve of een hele dag. Een dagherstelling omvat maximaal 8u00 werk. Een voorbeeld daarvan is de bumper van je wagen vervangen. We scannen vooraf de kleur en spuiten de vervangbumper op voorhand. Vervolgens kunnen we de bumper vervangen wanneer jij je wagen op het afgesproken moment binnenbrengt.

Specialistenwerk

Moeten er stukken vervangen worden, bijvoorbeeld de deur van je wagen, dan zal de herstelling langere tijd in beslag nemen. Omdat we bij Wondercar met specialisten werken, moet je wagen in zo’n geval verplaatst worden binnen de carrosserie. Demonteren, schilderen, monteren, ieder heeft zijn specialiteit. Sommige taken zoals plaatslagen zijn ook echt artiestenwerk en bijgevolg tijdrovend. Ander element waar we rekening mee moeten houden is de droogtijd na het schilderen. Dat maakt dat we niet meteen daarna weer kunnen monteren en het herstellen van je auto dus langere tijd in beslag neemt.

Dan zijn er ook de onverwachte, vaak onaangename verrassingen, zoals wanneer we bij het demonteren plots ontdekken dat je wagen meer schade heeft dan oorspronkelijk verwacht. Uiteraard brengen we je dan meteen op de hoogte.

Meer informatie over mogelijk te herstellen onderdelen vind je hier.

Wisselstukken

En last but not least zijn we afhankelijk van de levertijd van wisselstukken. We doen er alles aan om ze op voorhand te bestellen, zodat we ze in huis hebben wanneer jij je wagen binnenbrengt. Mocht een stuk niet tijdig binnen zijn, communiceren we dat transparant en maken we een nieuwe afspraak voor de reparatie van je auto wanneer het wisselstuk wel voorradig is.

Exact weten hoelang het duurt om je auto te repareren? Kom langs bij een Wondercar carrosserie bij jou in de buurt.

Gerelateerde posts

Vind de dichtsbijzijnde Wondercar carrosserie bij jou in de buurt!

Er zijn 39 Wondercar carrosseriecentra in héel België

Bekijk al onze carrosserieën