Terug

Autoreparatie betalen: hoe & wanneer?

Zwaar beschadigde Audi Q3 op de parking van een carrosserie

De juiste hersteller gevonden voor de reparatie van je auto. Check. Dat is al één zorg minder. Natuurlijk weet je ook graag hoe het zit met de centen. Hoe en vooral wanneer moet je betalen voor de autoreparatie? Wondercar vertelt je meer over de mogelijkheden.

Auto reparatie betalen: in fout of niet?

Hoe en wanneer je de reparatie aan je wagen moet betalen, hangt grotendeels af van het feit of jij de schade veroorzaakt hebt of dat er derden in het spel zijn. Heb je de pech dat het je eigen fout is, dan zal je verzekering BA (Burgerlijke Aansprakelijkheid) niet tussenkomen en zal je de reparatie aan je auto volledig uit eigen zak moeten betalen. Tenzij je beschikt over een omniumverzekering voor schade aan je wagen. Opgelet, want ook in dat geval is er vaak een franchise of vrijstelling. Dat is het bedrag dat jij zelf dient te betalen voor de reparatie van je auto.

Is de tegenpartij in fout, vullen jullie samen het aanrijdingsformulier in en bezorgen jullie dat allebei aan jullie verzekeringsmakelaar. Zij nemen dan de nodige stappen om de herstelling aan je wagen en de schaderegeling in gang te zetten. De verzekering van de tegenpartij zal dan instaan voor de betaling van de reparatie aan je auto.

Auto reparatie betalen: gespreid of volledig?

Moet je het hele bedrag zelf ophoesten, dan kan je bij Wondercar de reparatie van je auto met de kaart of cash betalen. Een andere mogelijkheid is via facturatie. Normaal gebeurt dat na herstelling, tenzij we specifieke vervangonderdelen moeten bestellen. Dan spreiden we de betaling voor de reparatie van je auto en betaal je een voorschot. Het resterende bedrag van de herstelling van je auto betaal je achteraf wanneer je hem komt ophalen.

Komt de verzekering mee in het verhaal, dan communiceert Wondercar rechtstreeks met je verzekeringsmaatschappij. Via een communicatieplatform met betalingsmodule ontzorgen we jou maximaal en is de administratie en financiële afhandeling voor ons. We gaan ook rechtstreeks na bij je verzekeringsmakelaar of er een bepaalde franchise is die je zelf dient te betalen voor de reparatie van je auto. Is dat het geval, dan factureren we dat bedrag achteraf uiteraard aan jou. Je kan dan opnieuw met de kaart, contant of via facturatie betalen bij het afhalen van je gerepareerde wagen in een van onze Wondercar carrosserieën.

Vragen omtrent de betaling van de reparatie van je auto? Neem contact op met Wondercar.

Gerelateerde posts

Vind de dichtsbijzijnde Wondercar carrosserie bij jou in de buurt!

Er zijn 40 Wondercar carrosseriecentra in héel België

Bekijk al onze carrosserieën